Interactieve Webcast grieppandemie RIVM goed bekeken

DutchView WebcastingVideochat grieppandemie goed bekeken.

RIVM zet interactieve webcastmodule van DutchView in om burgers te informeren

Voor de grootste vaccinatieronde uit de Nederlandse geschiedenis besloot het ministerie van VWS afgelopen donderdag een beroep te doen op de interactieve webcastmodule van DutchView. Doordat hiermee live video over het internet kan worden bekeken en live vragen kunnen worden gesteld is deze module bij uitstek geschikt om een grote groep mensen te informeren, zonder ingrijpende aanpassingen of hoge kosten.

Onder leiding van Gijs Wanders kregen professor immunologie Lieke Sanders, epidemioloog Jim van Steenbergen en Paul Huijts (directeur-generaal Volksgezondheid) de gelegenheid om vragen van de ruim 5.100 interactieve deelnemers te beantwoorden. De vragen – er kwamen er maar liefst 774 binnen – konden in een venster van de module worden ingetypt en werden vervolgens doorgezet naar de studio. De redactie van het Ministerie van VWS filterde de vragen zodat de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod kwamen.

Gisteren bekeken een kleine 4.600 unieke kijkers de on-demand versie van de webcast.

Met twee dagen te gaan voor de live uitzending op zondag 22 november heeft DutchView een aantal aanpassingen gedaan aan de techniek om de verwachtte bulk aan dataverkeer te kunnen verwerken. Hiertoe werden onder andere in samenwerking met technisch partner Datiq vier extra webservers geïnstalleerd. De interactiviteit inclusief de videostream draaide vanaf het Adobe Flash Platform waarover DutchView beschikt.

Over DutchView:
DutchView is gevestigd op het Media Park in Hilversum en is al jarenlang marktleider op het gebied van radio-, televisie- en internetregistratie.

DutchView Webcasting biedt de mogelijkheid om via intra- en internet gericht en tegen lage kosten informatie te delen. Met de modernste registratiemiddelen en een vakkundige crew verzorgt DutchView webcasts in zowel de entertainment industrie als de zakelijke markt.
DutchView exploiteert 14 studio’s, op locaties in Hilversum en Amsterdam. Naast een fullservice postproductionhuis beschikt zij over een vloot van zes compleet ingerichte registratiewagens, waarmee het mogelijk is om vanaf elke locatie ‘live’ een evenement te registreren en multidisciplinair uit te zenden. Met de ontwikkeling van het tapeloze productieproces worden registraties steeds efficienter en worden steeds meer kosten uitgespaard.