Spinoza-winnaars gaan samen onderzoek doen naar migraine

Array

migraineDe drie winnaars van de Spinozapremie slaan de handen ineen en gaan samen onderzoek doen naar migraine. Dat maken ze woensdag bekend bij de uitreiking van de prijs. In juni zeiden de drie laureaten al dat ze wilden samenwerken. Nu zijn de plannen nader uitgewerkt: ze ‘doneren’ alledrie één onderzoeker die de komende vier jaar aan migraine werkt. Dat kost bij elkaar ongeveer één miljoen euro.

Neuroloog Michel Ferrari is de echte deskundige op het gebied van migraine. Zijn droom is het vinden van een medicijn. Hij zal de belangrijkste hand hebben in de experimenten. De andere twee onderzoekers hebben een ‘dienende functie’, zegt biomedicus Albert van den Berg. NWO is in zijn nopjes. “Drie superonderzoekers gaan met elkaar samenwerken. Daar moet wel iets moois uitkomen. De Spinozapremie van 2,5 miljoen euro wordt ook wel de Nederlandse Nobelprijs genoemd. Eerdere winaars waren onder anderen Ronald Plasterk, Frits van Oostrom en Robbert Dijkgraaf.

Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen