Comité WAKE UP wordt een belangenvereniging

Array

groen-lichtGroen licht voor nieuwe belangen- en beroepsorganisatie
In de tweede Ledenvergadering van Comité WAKE UP!! op 12 november in Vianen, heeft de Stuurgroep unaniem het groene licht gekregen van de 40 aanwezigen, om alle noodzakelijke stappen in gang te zetten om CWU om te vormen tot een nieuwe belangen- en beroepsorganisatie. Tot die stappen behoren ook het peilen van het draagvlak onder de 712 CWU-leden en de benoeming van een interim-bestuur dat alle formaliteiten zal gaan regelen.

Belangenbehartiging al jaren onvoldoende
Vanuit de constatering dat de LHV de belangen van huisartsen i.h.a. en van praktijkhouders in het bijzonder, al geruime tijd onvoldoende succesvol behartigt, vanuit de constatering dat dit leidt tot een teloorgang van de traditionele, als waardevol gekoesterde, integrale huisartsgeneeskunde, en vanuit de ervaren ónmogelijkheid dit via de reguliere wegen, zoals met name de LHV Kringen en de LHV Ledenraad, bij te sturen, wordt de noodzaak tot oprichting van een zelfstandige rechtspersoon cq. belangenbehartiger, als onvermijdelijk,noodzakelijk en urgent ervaren.

De aanwezige leden besloten in zeer ruime meerderheid voorlopig buiten de LHV, overigens zonder een nadrukkelijke profilering “tégen de LHV”, de eigen koers te trekken.

Behoud van een groot goed: het huisartsenvak

Vooral het gedeelde besef dat de zich ontwikkelende wet- en regelgeving integrale huisartsgeneeskunde dreigt te marginaliseren verbindt de CWU- leden. Het gaat hen niet primair om geld, maar om het behoud en versterking van wat ervaren wordt als een groot goed: het huisartsenvak. En om het realiseren van de randvoorwaarden die nodig zijn om dát te kunnen blijven bieden aan hun patienten.

Bron: Stuurgroep Comité WAKE UP!!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen