Minister Klink schiet in eigen voet met bezuinigingen op huisartsenzorg

huisartsenpraktijk medicalfacts (c)Kortingen gaan ten koste van kwaliteit én kwantiteit van de eerstelijnszorg
Op maandag 23 november publiceerde het Financieel Dagblad een artikel van Steven van Eijck, voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging. Van Eijck reageert hiermee op de bezuinigingen van de minister op de huisartenzorg in 2010. Hieronder de volledige tekst van het artikel.

In Nederland sneuvelt veel op zichzelf verstandig beleid doordat bewindspersonen zich blind staren op hun eigen werkelijkheid en onvoldoende draagvlak creeren bij de uitvoerders van dat beleid. Dat dreigt nu ook te gebeuren met het huisartsenbeleid van minister Klink van Volksgezondheid. Die weigert onder de huidige financieel economische omstandigheden de rekening voor zijn zorgplannen bij de patient te leggen en schuift haar daarom door naar de huisartsen. Daarmee dreigt hij zich in de eigen voet te schieten.
Lees verder bij LHV>>

Recente artikelen