Nederlandse Vereniging voor Cardiologie bezorgd over gevolgen preferentiebeleid naar Klink en Tweede Kamer

0
248

GeldDe Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) maakt zich ernstige zorgen over de farmaceutische begeleiding van patienten in Nederland en de gevolgen van het preferentiebeleid van zorgverzekeraars. Er worden heel veel geneesmiddelen vervangen, die niet altijd gelijkwaardig zijn. Momenteel wordt er in de zorg alleen nog naar kosten wordt gekeken met alle gevolgen van dien. Natuurlijk moeten kosten zo laag mogelijk worden gehouden maar dit mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. Minister Klink heeft nu ook het voornemen om meer middelen te laten uitwisselen nog minder op elkaar lijken en die niet eens hetzelfde werkingsmechanisme hebben. Het PW meldt dat de NVVC  een brandbrief maakt om de minister Klink en de Tweede Kamer op de hoogte te stellen van dit soort gevallen.  Dit blijkt nog niet aan de orde te zijn. Wel komt het NVVC morgen met een verklaring, zo meldde Drs. Petra Boorsma, directeur van de NVVC