Nieuw platform voor chronisch zieken: www.patient1.nl

Array

patient1Op donderdag 12 november is www.patient1.nl van start gegaan, een uniek platform voor mensen met een chronische aandoening die werk willen maken van de mogelijkheid om als volwaardig partner te participeren in hun zorgproces. Patient1 speelt in op de aanstaande veranderingen in de zorg, waarbij de patient een centrale rol is toebedeeld als ‘zorgconsument’.

In het nieuwe zorgstelsel wordt veel verwacht van de chronische patient.  Je moet ‘zorgconsument’ worden. Een actieve partner in het zorgproces, die op grond van vergelijkende informatie rationele keuzes maakt en daarmee zowel zorgaanbieders als zorgverzekeraars aanzet tot kwaliteitsverbetering. Maar is dit reeel? Ben je als patient  wel voldoende toegerust?  Hoe vind je de weg in het oerwoud van de zorg en de complexiteit van medische informatie?

Patient1 is hét internetplatform voor mensen met een chronische aandoening. Een onafhankelijk, betrouwbaar en veilig platform waar je als chronische patient de basis vindt om zelf je zorg te regelen.

Patient1 helpt om op een positieve en constructieve manier om te gaan met je aandoening(en) en de gevolgen ervan. Op het medische vlak, maar ook in financieel en sociaal opzicht. Daarnaast vind je er speciaal op de chronische patient afgestemde diensten en producten die je leven er makkelijker en beter op maken.

Het dienstenpakket van Patient1 omvat:
– een persoonlijk zorgdossier ( bestaande uit o.a. een medisch dossier, een medicijnendossier, een zorgplan en een streef- en meetwaardendossier) om zelf te beheren;
– medische informatie (medische encyclopedie en patientenvoorlichting) om zoveel mogelijk over je aandoening(en) te weten.

In de komende maanden wordt de dienstverlening verder uitgebreid met
– financiele dienstverlening (levensverzekeringen, hypotheken, schadeverzekeringen)
– ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, leefstijl en andere services die de kwaliteit van leven verbeteren.

De ervaringen uit de community van Patient1 zullen inhoud en richting geven aan de innovatieve aanpak die Patient1 voor ogen staat.

WIE IS PATIËNT1?
Patient1 is een maatschappelijke onderneming die mensen met een chronische aandoening helpt zelf kwaliteit van leven, geluk en welzijn te realiseren.

Patient1 is in 2008 opgericht en is het initiatief van Rein Willemsen (1952) en Wilco van Renselaar (1970), die het concept van het patientenportaal www.patient1.nl ontwikkelden.

Beiden zijn ervaringsdeskundig waar het de werking van de zorg in Nederland betreft. Van Renselaar is bovendien actief als voorzitter van Patientenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen.

In de zich snel ontwikkelende wereld van patientenplatforms is de ambitie om met Patient1 een unieke en onderscheidende positie in te nemen. Patient1 is werkelijk patient-gestuurd. Power to the Patient!  Leven met een chronische aandoening is het vertrekpunt, waarmee inhoud gegeven wordt aan het patientisme dat aan Patient1 ten grondslag ligt.

Bij de ontwikkeling en het uitbouwen van de dienstverlening werkt Patient1 samen met  huisartsenverenigingen, medisch specialisten, ziekenhuizen, patientenorganisaties, (mantel)zorginstellingen, maatschappelijke instellingen en op maatschappelijke verantwoordelijkheid geselecteerde  commerciele partijen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen