Sensor: Veiligheid in de zorg vraagt om investeringen

KvHesteren006“In de zorgsector is sprake van een cultuuromslag. Met de invoering van het nieuwe zorgstelsel is er een commercielere houding, er moet geld worden verdiend. Het gevaar is dat dit ten koste gaat van posten die geen geld opleveren, zoals veiligheid en beveiliging. Het is een gemakkelijke – hoewel slechte – keuze daar op te bezuinigen.” Dat zegt Kees van Hesteren, hoofd beveiliging en hoofd bedrijfshulpverlening van het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag in het nieuwste nummer van Sensor, het relatiemagazine van beveiligingsbedrijf G4S. G4S manifesteert zich nadrukkelijk in de zorg door middel van een ’totaaloplossing’ met een integratie van mens, techniek, safety en security.

Investeren in veiligheid is essentieel. Van Hesteren heeft in het MCH een aantal maatregelen doorgevoerd die veiligheid blijvend hoog op de agenda zetten. Zo maakt hij een bestand waarin alle denkbare risico’s benoemd zijn en die worden gekoppeld aan een verantwoordelijke. Ook heeft hij een systeem ontwikkeld waarin precies te zien is welke stoffen waar in het ziekenhuis liggen.

“We hebben een eigen brandweerdienst want bij een calamiteit moeten we de eerste acht minuten, de aanrijtijd van de brandweer, overbruggen. Wij doen zelf de eerste ontruiming en beginnen met het blussen. Als je bedenkt dat in het ziekenhuis 2.800 gevaarlijke stoffen liggen opgeslagen en dat we veel niet-zelfredzame patienten hebben, bijvoorbeeld op de Intensive Care, dan begrijp je hoe urgent bedrijfshulpverlening is en hoeveel er verkeerd kán gaan.”

Huub Stroeks, hoofd ketenzorg in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven komt tot dezelfde conclusie. “Al snel is er de neiging om laks om te gaan met veiligheid. Dat is absoluut niet meer van deze tijd.” Stroeks is een ervaringsdeskundige op het gebied van veiligheid. Zo was hij actief betrokken bij de doorstart van het Ziekenhuis Rampen Opvang Plan (ZiROP). Zijn boodschap: “De aanpak van veiligheid moet strakker en geborgd zijn binnen managementprocessen in de organisatie. Een actieve betrokkenheid van de Raad van Bestuur is daarbij onontbeerlijk.”

Marc Rensing, business development manager bij G4S: “Natuurlijk staat medische zorg altijd bovenaan in een ziekenhuis. Maar als het op gebied van safety of security mis gaat in een ziekenhuis heb je twee problemen: je patienten zijn de dupe én je lijdt imagoschade door de aandacht van de media. Patienten kunnen tegenwoordig kiezen in welk ziekenhuis ze behandeld willen worden en verlangen een veilige zorgomgeving. Veiligheid is dus een must. Als het gaat om veiligheid vinden we vooral een gewillig oor waar ziekenhuizen hun zorg al op een hoog niveau hebben. Dan komt aan het licht dat de veiligheid een uiterst belangrijk thema is.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen