Anti Dierproeven Coalitie (ADC) demonstreert op vier locaties

Array

dieren demonstratie-4De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) heeft vandaag, vrijdag 27 november, geprotesteerd bij Schering Plough aan de Molenstraat. Maar ook bij het Erasmus Mc waren zo’n tien actievoerders aant het actievoeren met megafoons, spanddoeken en protestborden. Volgens een woordvoerder van het Erasmus MC verloopt de demonstratie rustig en ook in Oss bij Schering Plough zijn incidenten. Het Erasmus MC liet via een memo aan het personeel(met dank aan GeenStijl) dat dierenrechtenactivisten een onjuist beeld schetsen van de activiteiten van het Dierexperimenteel Centrum van het Erasmus MC. De activisten zijn het er niet mee eens dat in laboratoria apen kunstmatig ziek gemaakt worden.

Een woordvoerder van het Osse farmaceutische bedrijf laat weten aan Kliknieuws dat het nog steeds noodzakelijk is dat er proeven plaatsvinden op dieren maar dat steeds vaker alternatieven worden ingezet. “Dierstudies worden alleen gedaan als er geen betrouwbare alternatieven bestaan waarmee dezelfde resultaten kunnen worden behaald of wanneer overheden bepaalde onderzoeken uitdrukkelijk eisen. Ruim 95 procent van alle dierproeven die Schering-Plough in Oss doet, worden gedaan met behulp van ratten en muizen. Veruit de meeste gevallen zijn ratten en muizen geschikt maar het komt ook voor dat er grotere dieren ingezet moeten worden om betrouwbare en relevante gegevens te verkrijgen.. De overweging wordt op wetenschappelijke grond gemaakt.”

Ook het Erasmus MC is zeer open over dierproeven.“Voor een goede gezondheidszorg is onderzoek op levende wezens onvermijdelijk. Het Erasmus MC doet daarom veel onderzoek waarbij patienten en vrijwilligers zijn betrokken (klinisch onderzoek). Daarin zijn we de beste van Europa, zo blijkt uit de meest recente ranglijst van Times Higher Education. Onze goede gezondheidszorg hebben we dus voor een zeer belangrijk deel te danken aan grote bereidheid van patienten, en ook andere groepen van de bevolking, om mee te werken aan onderzoeken. Voor goed onderzoek naar ziekten en medicijnen zijn ook dierproeven nodig. Dat doen we als er geen reele alternatieven zijn. Complexe ziekten zijn bijvoorbeeld niet na te bootsen in een reageerbuis.”

De Anti Dierproeven Coalitie demonstreerde vanochten ook bij Hartelust BV in Tilburg. En om 15.30 uur zijn ze hij BPRC, aan de Langekleiweg 137 in  Rijswijk, waar ze tot  17.00 uur zullen demonstreren.

(Foto: Hans van der Poel)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen