Pascal Kleinendorst winnaar Crohn op je Werk Award

Crohn op je werk: Actrice Judith Bovenberg met prijswinnaar Pascal KleinendorstOpenheid over ziekte en maken van duidelijke keuzes belangrijk voor carrière
Succesvol zijn in je werk kan ook met een chronische darmaandoening. Dat blijkt uit de bijna 100 verhalen die zijn ingestuurd naar aanleiding van de Crohn op je Werk Award. Deze verhalen uit de praktijk maken duidelijk dat mensen met crohn of colitis zeker niet chronisch thuis zitten. Maar ook dat een goede balans tussen werk en privé cruciaal is. Het gaat om weten wat je wel en niet kunt, grenzen aangeven en open zijn over je ziekte naar je werkgever en collega’s. Pascal Kleinendorst heeft tijdens een feestelijke prijsuitreiking de Crohn op je Werk Award en een geldprijs van 1.000 euro ontvangen. De publieksprijs ging naar Natasja Ammerlaan. Alle verhalen zijn te vinden op www.crohnopjewerk.nl.

Winnaar Pascal Kleinendorst, die werkt als marketing coördinator bij Leolux Meubelfabriek: “Ik heb mijn verhaal wel drie keer herschreven. Door er over te praten en te schrijven, is heel bevrijdend. Dat ik deze prijs zou winnen had ik echt niet verwacht. Het initiatief van deze Award is super. Het laat zien dat je met crohn of colitis, net als ik, ook carrière kunt maken.”

In Nederland zijn er ongeveer 55.000 mensen die lijden aan een chronische darmziekte. De aandoening openbaart zich meestal bij mensen tussen de 20 en 35 jaar. Dit is een intensieve periode waarin carrière, gezin en een druk sociaal leven vaak centraal staan. Het hebben van een chronische ziekte is van invloed op al deze aspecten, dus ook bij het vinden of juist behouden van een baan. Veel werkgevers weten onvoldoende over de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa wat vaak leidt tot huiverigheid en terughoudendheid om deze mensen een werkkring te bieden.

De Crohn op je Werk Award is een initiatief van de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN), re-integratiebedrijf Agens en healthcare bedrijf Abbott.

Op de foto: Actrice Judith Bovenberg met prijswinnaar Pascal Kleinendorst.

Recente artikelen