Prof. dr. Roel Willemze LUMC koninklijk onderscheiden

onderscheiding lumcProf. dr. Roel Willemze heeft vrijdag 27 november afscheid genomen als hoogleraar Hematologie in het LUMC. Aansluitend aan het afscheidscollege dat vrijdagmiddag in het LUMC plaatsvond, is Roel Willemze benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding opgespeld door de burgemeester uit zijn woonplaats Warmond, de heer Schelberg.
Professor Willemze was gedurende 22 jaar hoofd van de afdeling Hematologie. In deze periode is Hematologie in het LUMC uitgegroeid tot een afdeling waar patientenzorg, onderwijs en onderzoek, geïntegreerd worden uitgevoerd. Verder heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het verhogen van de kwaliteit van de hematologie in Nederland en daarbuiten. Tevens is onder zijn leiding een onderzoekslaboratorium tot stand gekomen, waar nu 45 onderzoekers hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Ook op organisatorisch gebied heeft professor Willemze een bijzondere input gehad binnen het LUMC. Willemze nam deel aan een groot aantal commissies op het gebied van patientenzorg.
Roel Willemze blijft als emeritus nog in een 10-procents-aanstelling verbonden aan het LUMC. Hij gaat meewerken aan de ontwikkeling van een ICT-programma voor het LUMC in het kader van het nieuwe elektronische patientendossier.

Bron: LUMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen