Medisch specialisten in opstand tegen inkomenskorting van 12,7%.

0
310

geld en artsMedisch specialisten in confrontatie met publiek.Rij mee. Medisch specialisten zijn geen slachtoffer maar ook niet de kop van jut! Patient is de dupe.
Minister Klink  wil medisch specialisten te korten op hun inkomen met minimaal 12,7%. Woensdag 2 december voeren medisch specialisten actie met het aanbieden van een petitie aan minister Klink. Daarna wordt het publiek uitgenodigd in een bus om de confrontatie aan te gaan over alle (voor)oordelen. Pers kan hierbij aanwezig zijn.

Patient is de dupe.
Als de tarieven omlaag gaan mag niet dezelfde inspanning verwacht worden. Dit betekent dat de wachtlijsten zullen groeien (daar waar ze juist korter worden!), scholing in het gedrang komt, het belang van de patient niet meer op de eerste plaats komt; kortom de totale kwaliteit zal drastisch omlaag gaan. Het wordt elk jaar weer aangetoond in een onafhankelijk onderzoek dat hoe meer een overheid zich mengt in de zorg, hoe slechter de zorg is!

Medisch specialisten zetten een punt achter alle vooroordelen
De meeste mensen hebben het verkeerde beeld dat de medisch specialist met zijn handen in een pot met goud zou zitten. Het tegendeel is waar. De overheid dicteert de tarieven en Nederland is internationaal nummer één in zorg. U kunt het beste ziek zijn in een Nederlands ziekenhuis!!!

Minister Klink heeft een begrotingsprobleem, dat is niet het probleem van de medisch specialist.Minister Klink zit met een gat van Euro 350.000.000 in zijn begroting. Dit is het gevolg van stijgende vraag naar zorg en fouten in een beloningssysteem dat de minister heeft opgelegd. De minister is doof voor de feiten en wil nu alle specialisten laten opdraaien voor deze problemen met een generieke korting van 12,7%.

2760 medisch specialisten komen in verzet tegen kromme ideeen

De ondertekenaars van de petitie stellen dat de minister onrechtmatig bezig is omdat er harde afspraken gemaakt zijn over het uurtarief. De medisch specialist is niet van plan de rekening van zijn patienten te betalen omdat er meer vraag naar zorg is!

Stichting Bezorgd laat zien hoe het werkelijk zit
Voor het eerst in de geschiedenis laten medisch specialisten zien hoe ze werken en hoe ze hun geld verdienen. Milco Linssen, initiatiefnemer van de petitie heeft de Stichting Bezorgd opgericht die laat zien waar de medisch specialist staat in het krachtenveld van de zorg. Hiertoe is een compacte film gemaakt van 2,5 minuut die te zien is op www.bezorgd.org.

Woensdag 2 december: rijdende persconferenties en gesprekken met publiek.
Woensdag 2 december zal de petitie worden aangeboden aan minister Klink. Een lijst met meer dan 2700 sympathisanten en 600 argumenten.
Aansluitend zal in het centrum van Den Haag publiek gevraagd worden of men weet hoe medisch specialisten werken, hoe men hun geld verdient en wat men daarvan vindt. Vervolgens kan wie wil in de bus de film bekijken en met een aantal medisch specialisten van gedachten wisselen over de ideeen die men heeft. Vertegenwoordigers van de pers kunnen hierbij aanwezig zijn.

Bron: Stichting Bezorgd

Vorig artikelHuisartsen vaccineren 4 miljoen mensen tegen Mexicaanse griep
Volgend artikelNZa: prestaties zorgkantoren minder
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.