Thuiszorgnetwerken krijgen Hiv en Aids Awards

Array

aidsMarijke Wijnroks, aidsambassadeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft dinsdag tijdens een congres over aids in de Amsterdamse RAI de Cordaid Hiv en Aids Awards uitgereikt. Winnaars zijn Nacwola, een Ugandese netwerkorganisatie voor en door vrouwen, en de Zuid-Afrikaanse Moira Boshoff. Ontwikkelingsorganisatie Cordaid riep de prijzen eind vorig jaar in het leven. Ze zijn bedoeld om lokale hulporganisaties en individuen in ontwikkelingslanden de kans te geven om hun bijzondere inspanningen in de strijd tegen HIV en aids zichtbaar te maken. Dit jaar stonden de onderscheidingen in het teken van de thuiszorg.

Cordaid prijst Nacwola om zijn op mensenrechten gebaseerde aanpak. Tienduizenden hiv-geïnfecteerde vrouwen hielpen deze netwerkorganisatie op vrijwillige basis opbouwen, waardoor hiv- en aidspatienten in de verste uithoeken van Uganda worden bereikt. Nacwola won in de categorie organisaties en kreeg 15.000 euro uit handen van Wijnroks.

Moira Boshoff mocht in de categorie individueel 5000 euro in ontvangst nemen. Zij richtte vanuit haar bisdom vijf jaar geleden het zogenoemde Care Ministry op. Inmiddels bereikt de psychosociale zorg die de vrijwilligers van haar organisatie bieden, ongeveer vijfhonderd mensen en bijna vierhonderd weeskinderen per maand.

Bron: Cordaid, Marijn van Gelder

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen