Deal met Reuma-medicijn levert Galapagos 10 miljoen op

Array

research22galapagos1Het Belgische biotechnologiebedrijf Galapagos heeft 10,2 miljoen euro gekregen van de Amerikaanse farmaceut Janssen Pharmaceutica voor het bereiken van mijlpalen in de ontwikkeling van reuma-medicijnen. Dat heeft Galapagos donderdag bekendgemaakt. Galapagos en Janssen, een dochterbedrijf van de Amerikaanse farmagigant Johson & Johnson, werken sinds oktober 2007 samen. Janssen kreeg destijds een optie op de wereldwijde commerciele rechten voor nieuwe reuma-medicijnen. Die ontwikkelt Galapagos vanuit maximaal twaalf onderzoeksprogramma’s.

Galapagos kondigde eerder vandaag aan dat zij een aantal mijlpalen heeft bereikt in haar onderzoek naar reuma. Het bereiken van deze mijlpalen levert Galapagos een cash betaling op van 10,2 miljoen euro. In oktober 2007 kondigde Galapagos een overeenkomst aan met Janssen Pharmaceutica NV (Janssen) waarbij Janssen een optie verkreeg op de wereldwijde commerciele rechten voor nieuwe reuma-medicijnen. Galapagos kreeg sinds 2007 al verschillende miljoenen aan mijlpaalbetalingen in de overeenkomst. De alliantie met Janssen kan op den duur mogelijk 1 miljard euro opleveren. De deal zette het Belgische biotechnologiebedrijf in een klap op de wereldkaart. De markt voor orale reuma-medicijnen, waar de samenwerking zich op richt, wordt geschat op 4 miljard euro per jaar. Reuma is een van de meest voorkomende ontstekingsziekten van gewrichten.

Deze mijlpalen betalingen van Janssen wijzen erop dat Galapagos op de goede weg is met betrekking tot het reumatoïde artritis programma.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen