Kans op koorts na vaccinatie met Pandemrix

0
144

pandemrixDe EMEA, het Europese Geneesmiddelenagentschap, waarin het CBG is vertegenwoordigd, heeft een bericht gepubliceerd dat kinderen een iets verhoogde kans op koorts hebben na de tweede vaccinatie met Pandemrix*. Tegelijkertijd maakt de EMEA bekend dat uit nieuw klinisch onderzoek bij deze kinderen tussen zes maanden en drie jaar blijkt dat na een eerste dosis van Pandemrix de immuunrespons duidelijk aanwezig is, maar een tweede dosis deze immuunrespons verder verhoogt.

Er wordt geadviseerd dat ouders en verzorgers regelmatig de lichaamtemperatuur van het gevaccineerde kind controleren. Zo nodig kan een koortswerend geneesmiddel (bijvoorbeeld paracetamol) worden gegeven. De samenvatting van de productinformatie (SPC) en de patientenbijsluiter zijn aangepast om artsen te attenderen op deze nieuwe informatie.Voorts is het advies aan artsen door te gaan met het vaccineren conform de richtlijnen en aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten in de verschillende lidstaten.

Meer informatie:

* Pandemrix wordt gebruikt bij de vaccinatie die via de GGD (en niet via de huisarts) verloopt.

Bron: CBG-MEB

Vorig artikelTherapeutisch vaccin tegen tumoren
Volgend artikelNictiz en e-Health, overzicht van publicaties en spitsseminars
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.