Zorgcombinatie Noorderboog flexibiliseert V&V divisie met Ayton methodiek en systemen

Array

Zorgcombinatie NoorderboogDe divisie Verzorging & Verpleging van Zorgcombinatie Noorderboog heeft met Ayton een flexibiliseringstraject opgestart, dat moet resulteren in een nieuwe vraaggestuurde personeelsplanningsmethodiek en efficientere inzet van medewerkers. Ayton ondersteunt Noorderboog bij de realisatie van een flexbureau en de implementatie van de nieuwe methodiek capaciteitsplanning en basisroostering. Parallel hieraan wordt de automatisering ingericht met Aysist®.

De heer Bouwknegt, directeur van de divisie V&V Noorderboog, is nauw betrokken bij het proces. “Op dit moment zitten we in de pilotfase met een deel van onze divisie. De Quickscan die Ayton heeft uitgevoerd vormt de basis. Daaruit bleek waar de knelpunten liggen qua personeelsplanning en -inzet. Maar ook welke besparingen met optimale flexibilisering mogelijk zijn, in tijd en geld. De pilot maakt deze bevindingen nog inzichtelijker en stelt ons in staat de nieuwe methodiek en de automatisering daarvan snel, maar wel zorgvuldig en stapsgewijs in te voeren.

Naast de organisatorische aanpassingen vergt dit ook het intern aanleren van een nieuwe manier van werken en plannen. Om uiteindelijk integraal onderdeel te worden van onze visie op personeelsplanning. Ayton ondersteunt ons daarom niet alleen bij het invoeren van deze nieuwe methodiek en de borging van de aanpassingen, maar begeleidt ook het realiseren van een cultuuromslag. Voor de client betekent dat uiteindelijk de juiste handen, op de juiste tijd op de juiste plaats.”

De pilot is eind januari afgerond, waarna de Ayton methodiek wordt uitgerold binnen de hele V&V divisie.

Ayton
Ayton is gespecialiseerd in het organiseren en automatiseren van personeelsplanning, met name in de Zorg. Ayton biedt zorginstellingen zowel het advies als de systemen om te komen tot efficiente en effectieve personeelsinzet. Hieraan ligt een unieke visie ten grondslag; de inzet van medewerkers beweegt mee met de zorgvraag, met een uitgekiende flexibilisering van de personeelsinzet als basisprincipe. Vanuit de client en ZZP/DBC wordt het planningsproces georganiseerd door capaciteitsplanning, roostering en flexplanning te integreren. Parallel daaraan zorgt het automatiseringssysteem Aysist® voor de borging van alle vergaarde gegevens en mutaties. www.ayton.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen