Nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Zuwe Hofpoort Ziekenhuis

Array

peter van de elzenDe heer dr. Peter van den Elzen (57) is met ingang van 1 januari 2010 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. Dit maakte Gerard Ekelenkamp, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis bekend. Samen met John Taks vormt Peter van den Elzen vanaf januari 2010 een tweehoofdige Raad van Bestuur.

Van den Elzen heeft verscheidene bestuurlijke en wetenschappelijke activiteiten op zijn naam staan. Na zijn studie Moleculaire Genetica, Biochemie & Immunologie heeft hij zijn sporen verdiend in zowel het bedrijfsleven (o.a. Unilever) als de publieke sector (Vrije Universiteit).

Leiding geven aan onderzoek en ontwikkeling op het gebied van gezondheid en voeding vanuit het oogpunt van de klant is een continu terugkerend thema. Hij is nu nog Lid van de Concern Raad van Wageningen Universiteit en Research en algemeen directeur van de Agrotechnology and Food Sciences Group.

De Raad van Toezicht verwacht dat Van den Elzen een goede bijdrage kan leveren aan belangrijke ontwikkelingen in het ziekenhuis. Zo wordt in het ziekenhuis continu gewerkt aan de verbetering en innovatie van de patientenzorg en daarnaast is de marktwerking een onderwerp van groeiend belang. Ekelenkamp: “Bij Van den Elzen staat de klant voorop. Dat is waar de patienten van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis op mogen rekenen”.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen