UMC Utrecht bedankt mantelzorgers

Op 10 november 2011 is het de Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Het UMC Utrecht trakteert ze op een reep chocolade.

Het UMC Utrecht deelt chocoladerepen uit aan de bezoekers van de poliklinieken en de patienten die in het UMC Utrecht verblijven. De chocoladereep is een attentie voor de mantelzorgers. De patienten kunnen de chocoladereep aan hun mantelzorger geven als bedankje.

Help je mee?
Het UMC Utrecht bedankt alle mantelzorgers met een grote advertentie in de kranten Bij deze advertentie staat ook meer informatie over www.helpjemee.nl. Dit is een initiatief van meerdere organisaties, waaronder het UMC Utrecht. Via Helpjemee.nl kan de hulp aan een ander gemakkelijker met elkaar gedeeld en georganiseerd worden. Iedere helper of hulpbehoevende kan via de website gratis een eigen online agenda maken. Anderen (familie, vrienden, buren en collega’s) kunnen hiermee worden uitgenodigd om te helpen. In de agenda staan de (zorg)taken met de vraag wie wat zou willen oppakken. Daarnaast is het mogelijk om ervaringen en berichten uit te wisselen binnen iemands eigen netwerk en op die manier iedereen op de hoogte te houden.

Mantelzorg
Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Het gaat het om onbetaalde, langdurige zorg. In Nederland helpen meer dan 2 miljoen mensen anderen die om wat voor reden dan ook langdurig hulp nodig hebben. Zo’n 750.000 mantelzorgers zorgen meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een ander.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen