Recruitment ICT’ers in zorgsector neemt toe

recruitmentICT Career ziet in 2009 een stijging van opdrachten voor recruitment van ICT’ers voor de zorgsector. Dit jaar verzorgde ICT Career de werving en selectie van volledige ICT teams en specialisten voor de gezondheidszorg. De ontwikkelingen van ICT vacatures in de zorg geven aanleiding voor een onderzoek naar het opzetten van een speciale Business Unit voor ICT Recruitment in de zorg.

Ontwikkelingen ict in de zorg
Er zijn ontwikkelingen op gebied van ICT in de zorg die aangeven dat de vraag naar ICT’ers zal toenemen. Een voorbeeld is de ondersteuning van de Provincie Noord-Brabant van de projecten onder de noemer “Slimmer zorgen is de toekomst van morgen”. Ook de verdere ontwikkeling van het Gezondheidsportaal PAZIO, Patientgeorienteerde Zorg Informatie Omgeving krijgt de steun van de overheid met subsidiering door het Ministerie van Economische Zaken en de provincie en gemeente Utrecht. Niet in de laatste plaats zorgt ook de invoering van het EPD voor extra inzet van ICT’ers in de zorg. Het zijn voorbeelden van complexe en langdurige projecten die aangeven dat de aandacht voor ICT in de zorg toeneemt.

Noodverband of dienstverband
In de wetenschap dat de vraag naar zorg toeneemt en verandert, zal de vraag naar ICT’ers in de zorg toenemen. De krapte op de arbeidsmarkt van ICT’ers stelt organisaties in de zorg voor een probleem. ICT Career heeft inmiddels met het thema “Noodverband of dienstverband” een groot aantal zorginstellingen aangeschreven om aandacht te vragen voor het probleem. Samen met zorginstellingen kan ICT Career de behoefte aan ICT’ers in kaart brengen en werken aan oplossingen.

Recruitment Proces Outsourcing
Daarbij denkt ICT Career aan structurele oplossingen die werving en selectie in de zorg vereenvoudigen. Eén daarvan is Recruitment Proces Outsourcing; het volledig uitbesteden van het gehele proces van en selectie. Dit begint bij de opzet en het beheer van de `werkenbij’ sectie van de website van een organisatie. Daarbij gaat het dan niet alleen om de werving en selectie van ICT’ers maar om het volledige recruitmentproces van een zorginstelling.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen