Stop met roken games

Array

roken-sigaret-handBewustwording ouders centraal in nieuwe campagne ‘Rookvrij opgroeien’
Eenderde (32%) van de 4 jarigen wordt thuis blootgesteld aan tabaksrook. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO* in opdracht van STIVORO. “Een bijzonder hoog percentage. Zeker als je weet dat van de 0 en 1 jarigen nog ‘maar’ 9% thuis meerookt”, aldus Lies van Gennip, directeur van STIVORO. Schadelijke gevolgen Meeroken door kinderen kan schadelijke gevolgen hebben voor hun gezondheid. Ze hebben meer kans op verkoudheid en luchtweginfecties, oorontsteking, benauwdheid en piepende ademhaling.

Veel mensen denken bijvoorbeeld dat roken onder de afzuigkap of bij het open raam al afdoende is, maar deze maatregel haalt slechts een deel van de rook weg. Ook denken veel ouders ten onrechte dat oudere kinderen niet meer zo gevoelig zijn voor de schadelijke effecten van meeroken.” De campagne ‘Rookvrij opgroeien’ bestaat uit materialen voor ouders, zoals een folder en stickers en materialen en trainingen voor professionals. Hieronder een aantal games die stoppen met roken stimuleren.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen