Patiënten stemmen voor genezing diabetes type 1

Array

Eerste uitkering DVN winkel brengt 25.000 euro op voor onderzoeksprogramma Diabetes Fonds.Zaterdag 12 december overhandigde voorzitter Peter van der Velden van Diabetesvereniging Nederland een cheque aan voorzitter Sybilla Dekker van het Diabetes Fonds. De cheque, ter waarde van 25.000 euro, komt ten goede aan onderzoek naar genezing van diabetes type 1. Diabetesvereniging Nederland heeft dit bedrag bijeengebracht vanuit haar webwinkel www.DVNwinkel.nl.

Diabetesvereniging Nederland (DVN) begon in oktober 2008 met de webwinkel om diabeteshulpmiddelen tegen lagere prijzen te bieden. De unieke opzet van DVNwinkel.nl genereert extra financiering voor de doelen van de patientenorganisatie en tegelijk maken de klanten minder kosten door de lage prijzen.
Vele duizenden mensen zijn inmiddels klant bij DVNwinkel.nl. Zij hebben in de afgelopen periode kunnen stemmen op het bestedingsdoel dat wordt betaald uit de winst. Veel kopers zien het nut en belang van onderzoek naar mogelijkheden tot genezing in en hebben daarom gestemd op besteding aan het Diabetes Fonds.

Diabetes Fonds bereikt meer met donatie

Sybilla Dekker, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Diabetes Fonds is blij met de cheque: “Het geeft aan dat mensen het werk van het Diabetes Fonds belangrijk vinden. Mensen met diabetes weten dat iedere oplossing begint met onderzoek. We hebben al veel bereikt maar er is nog een hele weg te gaan. Een van de speerpunten de komende jaren is genezing van diabetes type 1. Vandaar dat het Diabetes Fonds het bedrag van deze cheque ten goede laat komen aan een onderzoek aan het LUMC. Genezing van diabetes type 1, voorheen jeugddiabetes genoemd, komt dichterbij dankzij een baanbrekende celtherapie. Deze donatie is dan ook meer dan welkom.”

Achtergrond DVNwinkel.nl

“Onze missie is alle mensen met diabetes te ondersteunen in hun strijd voor goede zorg en een beter leven. Eén van de aspecten hiervan is het verlagen van de kosten voor het leven met de aandoening. DVN wil mensen met diabetes waar mogelijk financieel voordeel bieden. Daarom zijn we begonnen met deze webwinkel”, aldus Maarten Ploeg, directeur van DVN.
DVNwinkel.nl is onafhankelijk en ongebonden aan producenten van hulpmiddelen. Naast het stemmen op de besteding van de winst, levert bestellen bij de DVN-winkel de leden op meerdere manieren voordeel op. Zo krijgt elk lid dat bij de winkel bestelt, de helft van de contributie van DVN terugbetaald. Dat gebeurt elk jaar opnieuw. Daarnaast heeft de winkel een uniek spaarpuntensysteem voor producten die niet worden vergoed door de zorgverzekering.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen