KNGF roept consument op goed naar de zorgpolis te kijken

Array

fysiotherapiemfKoninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie start campagne ‘Kom in actie’
Jaarlijks gaan 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Om deze mensen er op te attenderen goed naar hun zorgpolis te kijken, is op woensdag 9 december de campagne ‘Kom in actie. Zorg dat er voldoende fysiotherapie in uw zorgpolis zit’ gestart. De zorgpoliscampagne is dit jaar regionaal ingestoken. RGF’en kozen de middelen die zij wilden inzetten. De campagne bestaat uit radiospots en advertenties in regionale media. Verder is er in de webshop op FysioNet een poster te downloaden die u kunt ophangen. Leden van het RGF Groot IJsselland en RGF het Noorden krijgen deze poster toegestuurd.

Fysiotherapie in zorgpolis
Zowel de radiospot als de advertentie roept mensen op om goed naar de zorgpolis te kijken. Fysiotherapie wordt in de basisverzekering maar beperkt vergoed. Bij bepaalde aandoeningen, waar veel fysiotherapie voor nodig is, kunnen volwassenen na de negende behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. Op www.defysiotherapeut.com staat een lijst met deze aandoeningen. Bij kinderen, tot 18 jaar, met deze aandoeningen worden de eerste negen behandelingen wel uit de basisverzekering vergoed. Verder vallen ze in dezelfde regeling als volwassenen. Kinderen met andere aandoeningen krijgen, als dat medisch noodzakelijk is, maximaal twee maal negen behandelingen per aandoening vergoed. Volwassenen kunnen dus een aandoening hebben die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Mensen kunnen bij de zorgverzekeraars informeren hoe fysiotherapie wordt vergoed. Op de website www.defysiotherapeut.com kan men zien hoe in 2010 de vergoeding van fysiotherapie in de polissen van de verschillende zorgverzekeraars is opgenomen.

Veranderen van zorgverzekering
De oude zorgverzekering moet voor 1 januari 2010 opgezegd worden. Voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering heeft men tot en met 31 januari de tijd. De zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari in.
Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)

Het KNGF behartigt voor de ruim 20.000 aangesloten fysiotherapeuten de belangen op
beroepsinhoudelijk, sociaalmaatschappelijk en economisch gebied. Al sinds 1889 fungeert het KNGF als beroepsorganisatie voor fysiotherapeuten uit diverse werkvelden.
Bron: defysiotherapeut.com

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen