Mexicaanse griepvaccinatie kost 360 miljoen euro

Array

klink-medicalfacts-jan-de-leeuw-spMinister Klink had tussen de 300-700 miljoen euro geschat qua kosten van de vaccinatie. De kosten voor de vaccins moeten allemaal geheim blijven, maar Klink wil de Tweede Kamer wel vertrouwelijk informeren. Althans, nadat het BOR (Bureau Onderzoek en Rijksuitgaven) van de Tweede Kamer bepaalt dat de informatie wel vertrouwelijk moet zijn.

De Tweede Kamer heeft namelijk vragen gesteld over de bedragen die genoemd worden in de tweede suppletoire begroting 2009, waarin gelden gereserveerd zijn voor de vaccins.

Volgens SCOnline, moet minister Klink antwoorden dat er 213.595.000 euro in 2009 is uitgeven en voor volgend jaar schat hij de kosten op 146 miljoen euro. Deze bedragen vormen de kosten van de uitvoering van de operatie, inclusief het prikken zelf dus. Een totaal van 360 miljoen euro. Minister Klink van VWS wil nog steeds niet zeggen hoeveel de vaccins tegen het Nieuwe Influenza A (H1N1)-virus hebben gekost. Hij blijft hameren op de bedrijfsbelangen van de producent.Maar met de door SConline gepubliceerde cijfers en de specificatie zou de concurrent de vaccinprijs wel eens kunnen afleiden.

Uit de publicatie van SConline blijkt dat de schattingen van deskundigen van 200 tot 250 miljoen euro zelfs aan de lage kant blijken. Deze zomer nog meldde de minster dat de vaccins enkele tientallen miljoenen euro’s zu gaan kosten.

Klink wil zich echter nog steeds niet over getallen uitlaten. De reden voor zijn zwijgzaamheid is gelegen in de contracten die zijn gesloten met de bedrijven die de vaccins leveren. De informatie daarin is vertrouwelijk, verklaarde de bewindsman.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen