Benoeming twee leden van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO)

Array

RMODe Ministerraad heeft ingestemd met de voordracht tot benoeming van twee nieuwe leden van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO). Het betreft mw. Prof. dr. E.M. Sent (hoogleraar economische theorie en economisch beleid) en mw. Prof. dr. M. van San (hoogleraar jeugd en educatie).

De Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling adviseert regering en parlement over sociale verhoudingen in Nederland. Elk jaar overlegt de RMO met het kabinet welke thema’s aan bod komen. Ook gemeenten, het parlement of maatschappelijke organisaties kunnen onderwerpen aandragen. Uiteindelijk beslist de ministerraad over het werkprogramma.

Wat de RMO doet
De Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling adviseert regering en parlement over sociale verhoudingen in Nederland. De sociale infrastructuur staat centraal. We doen dat niet vanuit een ivoren toren. We gaan het land in, beleggen expert meetings en praten met sleutelfiguren. Soms laten we onderzoek doen om feiten boven tafel te krijgen.
Lees door
Hoe de RMO werkt
Elk jaar overlegt de RMO met het kabinet welke thema’s aan bod komen. Ook gemeenten, het parlement of maatschappelijke organisaties kunnen onderwerpen aandragen. Uiteindelijk beslist de ministerraad over ons werkprogramma. Meestal adviseren we gevraagd. Maar het kan ook ongevraagd.
Lees door

De nieuwe leden van de RMO waren voorgedragen door Jet Bussemaker, de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De benoeming geldt voor de periode van 1 november 2009 tot en met 31 oktober 2013.

Bron: RMO & VWS

Recente artikelen