Sylvie van der Vaart schitterde op Pink Ribbon Award Gala

sylvie meisSylvie van der Vaart-Meis schittert op de rozer loper
In een prachtige roze jurk schitterde Sylvie van der Vaart maandag op het Pink Ribbon Award Gala in Carré in Amsterdam.Sylvie bezocht Amsterdam als speciale gast  het Pink Ribbon Award Gala. Bij Sylvie werd in mei borstkanker geconstateerd. In dezelfde maand onderging ze hiervoor in Spanje een borstsparende operatie. Als gevolg van preventieve chemotherapie verloor ze haar haren, waarop ze besloot een pruik te gaan dragen.”Het is niet niks”, verklaart Van der Vaart maandag. “Ik durfde pas weer in de spiegel te kijken dan toen er weer een centimeter haar op mijn hoofd zat. Het is voor mij heel emotioneel onderwerp”.

Een avond in het teken van borstkanker en muziek. Presentatie: Chantal Janzen. Met als hoogtepunt de Award uitreiking voor de fotograaf met de meest indrukwekkende foto.
Om de borstkankermaand in te luiden heeft Sylvie van der Vaart samen met Henk van der Mars van Estee Lauder Companies Benelux, AVRO presentatrice Chantal Janzen en Pink Ribbon ambassadeur Quinty Trustfull het Koninklijk Theater Carre in het roze licht gezet en de Pink Ribbon Award uitgereikt.

De Estée Lauder Pink Ribbon Award is bedoeld om vrouwelijkheid tijdens of na borstkanker te verbeelden. De winnaar ontvangt naast een award ook een geldbedrag van vijfduizend euro. De twee genomineerden ontvangen ieder duizend euro. Ieder jaar wordt de Estée Lauder Pink Ribbon Award uitgereikt. Talentvolle fotografen (professionals en amateurs, maar ook fotovakscholen en kunstacademies) wordt gevraagd om de mooiste foto te maken binnen het thema dit jaar: The world in Pink.

De persoonlijke verhalen van de geportretteerde vrouwen/mannen staan centraal in het Pink Ribbon Award Gala.  Zij hebben ooit de diagnose borstkanker gekregen maar zijn het gevecht aangegaan. De ziekte heeft hun leven veranderd.

Meer over het Pink Ribbon Gala zie je vanavond in RTL Boulevard en zaterdag 3 oktober 2009, 22:50 uur, Ned. 2 bij de Avro. Herhaling: zaterdag 10 oktober, 15:50 uur, Ned. 1.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen