Europa steunt VWS-beleid meisjesbesnijdenis

Neelie KroesEurocommissaris Kroes gaat Bussemaker van VWS helpen in de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking.

Kroes gaat vrouwelijke genitale verminking onder de aandacht brengen bij de toekomstig vice-president. Dit hebben Kroes en Bussemaker vandaag afgesproken.

Vrouwelijke genitale verminking wordt op verschillende manieren bestreden in Europa én Afrika. Nu het onderwerp op de Europese agenda staat, kunnen landen hun verschillende aanpakken van het probleem met elkaar uitwisselen. Dat draagt bij aan een effectieve bestrijding van deze ernstige fysieke en onomkeerbare vorm van kindermishandeling.

Het Nederlandse beleid tegen vrouwelijke genitale verminking maakt gebruik van zelforganisaties en sleutelpersonen uit de risicolanden, zoals Ethiopie en Somalie. Daarbij informeren mensen uit de eigen gemeenschap elkaar over het verbod op genitale verminking en de risico’s ervan. Er loopt momenteel een proef met een vrijwillige verklaring tegen meisjesbesnijdenis.

Bron:AllePersberichten.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen