Kribje aan bed in Martini Ziekenhuis

Array

Kribje in Martini ZiekenhuisMoeder en kind liggen op de Kraamafdeling van het Martini Ziekenhuis nu nog dichter bij elkaar. De afdeling beschikt sinds kort over bijzondere kribjes aan het bed van moeders die pas bevallen zijn. De zogenoemde clip-on-crib is een wiegje dat aan het bed van de moeder wordt gehangen. Het kribje is ontwikkeld om het contact tussen moeder en pasgeborene te optimaliseren. In Nederland zijn nog maar enkele ziekenhuizen die over de clip-on-crib beschikken.
Het kribje is een wiegje in de vorm van een halve cirkel. Het is eenvoudig met een klemmechanisme aan het bed te hangen. Moeder en kind liggen op deze manier dicht bij elkaar en kunnen elkaar aanraken zonder tussenkomst van een verpleegkundige. Ook het geven van borstvoeding is makkelijker doordat de baby dichtbij ligt. Aly Hoekstra, hoofd van de kraamafdeling: “Vooral na een keizersnede, als de moeder een aantal dagen weinig mobiel is, heeft het kribje grote voordelen. De moeder kan zonder overeind te komen, de baby bij zich nemen en weer terugleggen.”
Vraaggerichte zorg
De kribjes zijn aangeschaft in het kader van de vraaggerichte zorg die de kraamafdeling wil bieden. Bij vraaggerichte zorg kunnen ouders zélf aangeven wat hun zorgvraag is, bijvoorbeeld waar het gaat om dagindeling en bezoek. De verpleegkundige sluit daar zoveel mogelijk bij aan en heeft een coachende rol. Dit heeft als voordeel dat ouders hun eigen invulling kunnen geven aan de kraamperiode in het ziekenhuis en beter voorbereid zijn op de verzorging van de baby thuis.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen