Medicalfacts feliciteert Mijndomein met haar overwinning op Nijntje

0
416

nijntje_huiltParodieen op Nijntje zijn toegestaan. Mijndomein.nl vs Dick Bruna: 5-2: Nijntje mag ‘zo stoned als een garnaal’ zijn. Punt uit!
Punt.nl, de weblogcommunity van mijndomein.nl heeft zich met succes verweerd tegen Dick Bruna die alle Nijntjehumor van het internet wilde vegen. Het lachen om ‘Nijntje neemt een lijntje’ was bijna voorgoed verleden tijd gemaakt door de duur betaalde advocaten van Dick Bruna. En daarmee trekt Dick Bruna dus aan het kortste eindje! MedicalFacts is al sinds enkele jaren een zeer tevreden klant van mijndomein.nl/punt.nl.

Bruna eiste een hoog bedrag van arme webloggers om hiermee zijn imperium te verdedigen. Mijndomein.nl heeft niet -zoals zovelen deden- angstig meteen alle spotprenten verwijderd, maar is in juridisch gevecht gegaan met de Nijntjemagnaat. En met groot succes: de rechter heeft geoordeeld: Nijntje parodieen mogen in Nederland!
De rechter oordeelde dat 5 van de 7 voorgelegde Nijntje-spotprenten als parodie zijn toegestaan. Alleen twee exacte kopieen van bestaande Nijntje-tekeningen, waaraan vrijwel niets gewijzigd was, zijn verboden. Toegestaan zijn afbeeldingen van Nijntje die niet letterlijk zijn gekopieerd, maar die zijn veranderd zodat er wat afstand van het origineel wordt genomen, in combinatie met teksten die in contrast staan met kindvriendelijke en geweldloze originele Nijntje-teksten. Nijntje mag van de rechter ‘zo stoned als een garnaal zijn’ en ze mag ook gaan ‘hakkuh’. Juist dat contrast wekt de lachlust op.

Het is de eerste keer dat een rechter in Nederland uitspraak doet over Nijntje-humor.
Mijndomein.nl heeft dit jaar een fonds in het leven geroepen waarbij klanten een beroep kunnen doen op verdediging wanneer zij twijfelen bij eisen/aanklachten van een (meestal zeer intimiderende) advocaat. Wanneer mijndomein.nl het eens is met haar klant zal zij de verdediging op zich nemen. De Nijntjezaak was de eerste waarin ze voor de rechter moest opkomen voor haar klanten.

Uitspraak in zijn geheel hier te downloaden.

Hierin staat ook welke plaatjes wel/niet mogen.

Vorig artikel“Rain man” overleden
Volgend artikelUitspraak kort geding NVAM, LVO & BRV vs ziekenhuizen uitgesteld
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.