Beslissing over openbaarmaking documenten griepvaccins

Array

emecaHet College ter Beoordeling van Geneesmiddelen heeft op 26 november 2009 besloten geen documenten en informatie openbaar te maken over H1N1-vaccins (pandemische griepvaccins). De Stichting Stralingsarm Nederland (SAN) had hierom gevraagd. H1N1-vaccins zijn geregistreerd via een centrale procedure en dat betekent dat de bevoegde beoordelingsautoriteit niet het CBG, maar het Europese geneesmiddelenagentschap EMA is.

Het Collegebesluit is genomen n.a.v. een bezwaarschrift van de SAN. Dit bezwaarschrift richtte zich op een eerder genomen besluit van het College over het verstrekken van informatie en het openbaar maken van documenten inzake de H1N1-vaccins. Het College was al eerder van mening dat de gevraagde documenten en informatie niet verstrekt en openbaar gemaakt konden worden. Het tegen dit besluit ingestelde bezwaar van de Stichting is door het College dus ongegrond verklaard. Dit besluit is toegelicht in de beslissing op bezwaar. Desondanks heeft het College vanuit haar taak als geneesmiddelenautoriteit de Stichting voor zover mogelijk antwoord gegeven op hun vragen. Voor een formeel antwoord is de SAN doorverwezen naar de European Medicines Agency (EMA).

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen