Meijlerprijs 2009 voor Jelleke Ouwehand

Array

Menstruatiestoornis_100Op de Lareb Bijwerkingendag is de Meijlerprijs 2009 uitgereikt aan Jelleke Ouwehand voor haar scriptie ‘Menstruatiestoornissen bij vrouwen met schizofrenie ten gevolge van antipsychotica geïnduceerde hyperprolactinemie feiten of fictie’. Mevrouw A.J. Ouwehand studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De Meijlerprijs wordt jaarlijks door het Nederlands Bijwerkingen Fonds toegekend aan die student met de beste scriptie of het beste artikel dat het afgelopen jaar werd ingezonden. Het fonds wil zo de aandacht voor geneesmiddelenveiligheid, in het bijzonder bijwerkingen, stimuleren bij studenten geneeskunde, farmacie of gezondheidswetenschappen.

De prijs is genoemd naar prof. Leo Meijler, die in 1951 het eerste Nederlandstalige boek over bijwerkingen schreef. Ook was hij de eerste hoogleraar klinische farmacologie in Nederland. Zijn boek bestaat inmiddels in een internationale editie uit zes delen onder de titel Meylers side effects of drugs.

De Meijlerprijs werd uitgereikt door dr. Jeff Aronson, de huidige eindredacteur van dit boek. De prijs bestaat uit een geldbedrag, een exemplaar van Meylers side effects of drugs en een keramiek kunstwerk.

Bron: Lareb

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen