Agis zorgverzekeringen: Meer mensen bezoeken een diëtist.

Array

te dikUit onderzoek van Agis Zorgverzekeringen blijkt dat in de periode 2006 tot en met 2008 het aantal Agis-verzekerden dat een dietist bezocht sterk is gestegen.

Goede voornemens?
Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Een moment van overdenking. Een moment van vooruitblikken. En natuurlijk hét moment voor het maken van goede voornemens.

Veel mensen hebben als goed voornemen:

  • een gezonder leven leiden
  • stoppen met roken
  • meer bewegen
  • verantwoordelijker en/of minder eten.

Alhoewel het bezoek aan een dietist niet vaak in dit soort lijstjes voorkomt blijkt er wel steeds meer gebruik van gemaakt te worden volgens het onderzoek. Dietisten informeren over gezonde voeding, vitaminegebruik of voeding tijdens de zwangerschap. Ook legt de dietist uit hoe u uw voedingspatroon afstemt op een aandoening. Voor een bezoek aan de dietist dient u wel een verwijzing te hebben van uw huisarts.

Gebruik dietist naar leeftijd

Onder Agis verzekerden gaan qua leeftijd 50-plussers twee keer zo vaak dan jongere mensen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar gaan relatief weinig naar de dietist. Al is er onder deze leeftijdsgroep ook een stijging zichtbaar tussen 2006 en 2008.

Voorkomen beter dan behandelen

Voor het toenemende aantal kinderen met overgewicht blijft de volgende vraag relevant. Wie moet er eigenlijk naar de dietist: het kind of de ouders? Want wat voorop staat is dat het voorkomen van overgewicht uiteraard beter is dan het behandelen bij een dietist. Een goed voorbeeld hiervan zijn de E-fit scholencompetities in Amsterdam en Almere en het speciale bewegingprogramma ?met Agis in beweging?. Hiermee stimuleert Agis een gezonde levensstijl.

Dus welk goed voornemen hebt u? Wij wensen u het allerbeste met het realiseren van uw goede voornemens en een gezond 2010!

Lees het gehele artikel Zorg onder de loep: Meer mensen bezoeken een dietist

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen