Verpleegkundige Finland verdacht van 5 moorden

Array

finlandEen Finse verpleegkundige die eerst alleen werd verdacht van diefstal, wordt nu ook aangeklaagd voor de moord op vijf bejaarden. Ook zou de verpleegkundige hebben geprobeerd om nog zes andere ouderen om het leven te brengen met overdoses medicijnen, zo meldden media in Finland woensdag.

Kranten en tv-stations besteden veel aandacht aan de zaak. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de 59-jarige vrouw de misdrijven heeft begaan tussen 2004 en 2009, onder meer in bejaardentehuizen en ziekenhuizen. De Finse Media Kranten en tv-stations besteden veel aandacht aan de zaak. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de vrouw de misdrijven heeft begaan tussen 2004 en 2009, onder meer in verzorgingshuizen en ziekenhuizen.
De rechtbank in Helsinki begint in januari aan de behandeling van de zaak tegen de vrouw. In mei veroordeelde een rechtbank in Finland een andere verpleegster nog tot een levenslange celstraf wegens moord op een patient en poging tot moord op een baby. Vorig jaar zou de verpleegkundige al veroordeeld voor diefstal van patienten.

Bron: Nu.nl

Recente artikelen