Prijs voor verhelpen knieklachten sporters

koeter_prijs_proefschriftOrthopedisch chirurg Sander Koeter is winnaar van de jaarlijkse MSD-prijs voor het beste Nederlandse proefschrift op het gebied van sportgeneeskunde. Volgens de vakjury is Koeters proefschrift ‘van zeer groot belang voor de behandeling van sporters’. Een kwart van alle sporters krijgt namelijk vroeg of laat last van pijn of instabiliteit bij het gewricht tussen bovenbeen en knieschijf. Tot voor kort was er geen goede oplossing voor dit probleem. Vijf jaar na de eerste klachten worstelde 50 procent van de betreffende sporters nog steeds met het probleem. Koeter toonde echter aan dat met goede röntgenfoto’s en een scan vrijwel altijd een onderliggende oorzaak kan worden gevonden. Dat maakt bij velen een succesvolle operatieve correctie mogelijk. ‘Eindelijk een goede oplossing voor tot voor kort onbegrepen patellofemorale pijnklachten’, stelt daarom de vakjury.

De door de Nederlandse Vereniging van Sportgeneeskunde beschikbaar gestelde prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag.

Bron: CWZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen