Britse wetenschappers: G-spot een mythe

G-Spot-SurveyWetenschappers van het Londense King’s College weten het wel zeker: ‘de g-spot’ bestaat niet. Dat schrijft de  Times Online.  In de jaren vijftig vestigde Beverly Whipple, emeritus professor aan de Amerikaanse Ritgers universiteit, de aandacht op de ontdekking van de Duitser Ernst Gräfenberg. Die beweerde dat vrouwen een bepaalde erogene zone hadden die hen tot een climax kon leiden, de g-spot. Nu blijkt deze niet te bestaan volgens de Engelse onderzoekers.

Ze hebben 1800 identieke en niet-identieke tweelingen, vrouwen, in de leeftijd tussen de 23 en 83 jaar ondervraagd en zijn tot de conclusie gekomen dat de G-Spot een mythe is.Volgens tegenstanders rammelt het onderzoek en bestaat de G-Spot wel degelijk.

Gynaecoloog Gedis Grudzinskas: “Dit onderzoek bewijst het verschil tussen populaire wetenschap en biologische of anatomische wetenschap”. De 1800 vrouwen die de vragenlijsten invulden waren allemaal identieke of gewone tweelingen. Identieke tweelingen die al hun genen terwijl gewone of niet-identieke tweelingen dat maar voor 50% doen. Je zou dus verwachten dat als één van de twee ondervraagde zou melden dat ze een G-spot had de andere dit zou bevestigen door met dezelfde melding te komen. Dit patroon kon echter niet ontdekt worden. 56% van de vrouwen claimden een G-spot te hebben maar dat waren vooral jongere vrouwen die seksueel actief waren.

Whipple onderzocht zelf 400 vrouwen en gaf veel publiciteit aan de ontdekking. In de vijftig jaren die volgden, werd er vaak gediscussieerd over het al dan niet bestaan van de g-spot. Beverly Whipple, emeritus professor aan de Amerikaanse Rutgers universiteit, die zelf onderzoek deed bij 400 vrouwen en veel publiciteit gaf aan de ontdekking van de Duitser Ernst Gräfenberg geeft aan dat het onderzoek rammelt. Volgens haar is er met bepaalde seksuele technieken geen rekening gehouden en zijn lesbische vrouwen ook niet ondervraagd.

Ondertussen heeft David Matlock, cosmetische chirurg uit Beverly Hills, een artificiele G-spot gefabricieerd. Het ding schijnt echter nog niet helemaal goed afgesteld te zijn want in sommige gevallen is een bobbel op de weg al voldoende om de vrouwen een orgasme te geven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen