Proef met SOS-arts in de Randstad gestart

Array

sosarts1Tot voor kort was het onmogelijk: een huisarts die dag en nacht huisbezoeken aflegt. Maar in januari gaat in de Randstad de SOS-arts aan de slag. En die kun je dag en nacht bellen. De kosten komen wel voor rekening van de patient want de meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden het huisbezoek niet.

Een tarief voor de dienst is er nog niet door NZa vastgesteld. SOS-arts denkt dat de minister gestuurd wordt door de lobby van conservatieve belangenverenigingen en deze zet alleen bedoeld is om opnieuw tijd te rekken en het uithoudingsvermogen van SOS-arts op de proef te stellen. Daarom heeft SOS-arts besloten naar de Voorzieningsrechter te stappen en deze te vragen een tarief af te geven. De periode van redelijkheid is verstreken, SOS-arts is immers al vanaf eind 2007 in overleg met de NZa (Nederlandse Zorg Autoriteit). SOS-arts beschikt in de onderstaande regio’s over voldoende artsen om te kunnen starten en steeds meer artsen melden zich aan. De grote groep (89%) van de Nederlandse bevolking die zich uitgesproken hebben voor SOS-arts zullen echter opnieuw even geduld moeten hebben.sosarts3

Groot Amsterdam
Groot Rijnmond
Den Haag
Haarlem
Delft en Westland
Utrecht
Gooi en Vechtstreek

In de Randstad wordt nu dus gestart. Radio 1 maakte een reportage over SOS-artsen in Frankrijk

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen