Tergooiziekenhuizen kiest CODA-Financials voor administratie en rapportage

Array

computer&mouseTergooiziekenhuizen gaat de financiele administratie verzorgen met CODA-Financials. De financiele software van Unit 4 Agresso wordt gekoppeld met het informatiesysteem van het ziekenhuis. Tergooiziekenhuizen is een middelgroot ziekenhuis met vestigingen in Hilversum en Blaricum. Het beheer van administratieve patientgegevens, facturatie en rapportages gebeurde in een verouderd systeem. Ondanks dat het veel informatie kon bevatten, was het systeem niet primair ontwikkeld voor financiele administratie.

Mede doordat ziekenhuizen steeds bedrijfsmatiger moeten werken, ontstond er behoefte aan een financiele oplossing met flexibele controle- en rapportagemogelijkheden. Ook de mogelijkheid om het systeem te koppelen aan het ziekenhuisinformatiesysteem was een vereiste. Na een uitgebreid selectieproces werd gekozen voor het financiele managementinformatiesysteem CODA-Financials.

Naar verwachting neemt Tergooiziekenhuizen in februari 2010 alle software gefaseerd in gebruik. Allereerst gaan de grootboek- en crediteurenadministratie ermee werken. In de tweede helft van 2010 stapt ook de debiteurenadministratie over op CODA-Financials, dat in totaal op twintig werkplekken wordt geïnstalleerd.

Esther Pit, Projectmanager Financiele Administratie bij Tergooiziekenhuizen: “Binnen het ziekenhuis hebben we een erg complex informatiesysteem. We zijn overtuigd geraakt van de goede financiele analyse- en rapportagemogelijkheden  van CODA en de flexibiliteit voor integratie met ons ziekenhuisinformatiesysteem. We streven ernaar om met CODA de focus te verleggen van vastleggen naar controleren en analyseren.”

Alex Rossen, Algemeen Directeur bij CODA: “We zien dat organisaties steeds meer belang hechten aan een goede integratie van hun financiele software met complexe informatiesystemen voor een snelle en correcte informatieverstrekking. Onze CODA-oplossingen zijn dankzij de flexibele architectuur bij uitstek geschikt voor integratie met alle mogelijke bedrijfssystemen. De keuze van Tergooiziekenhuizen voor CODA bevestigt dat.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen