Coke van Jou helpt naasten van verslaafden

cocaine2Op 10 februari 2010 start Stichting Coke van Jou de succesvol gebleken zelfbewustzijntraining in Den Haag. De training is een nieuwe vorm van ondersteuning voor mensen die last ondervinden van het leven met een verslaafde, en is onderdeel van een reeks activiteiten die dit jaar met steun van gemeente Den Haag en Parnassia Bavo Groep worden opgezet.

Meedoen aan de training betekent een eerste stap zetten ‘om je eigen leven weer terug te krijgen’. Thema’s als omgaan met obstakels, toelaten & accepteren en de automatische piloot komen aan bod. Ook biedt het: ervaringen delen in contact met lotgenoten, fysieke in- en ontspanning, fysiek en mentaal leren loslaten, proces van zelfbewustzijn.

Samenleven met iemand die verslaafd is levert altijd ingrijpende problemen op. Problemen op verschillende gebieden zoals financieel/juridisch, sociaal-maatschappelijk en psychisch.
Mensen uit de  naaste omgeving van de verslaafde worden dagelijks geconfronteerd met deze problemen. De hulpverlening richt zich vooral op de verslaafde waardoor de naaste omgeving weinig tot geen hulp ontvangt. Die situatie is voor Stichting Coke van Jou aanleiding geweest het initiatief te nemen voor het oprichten van het landelijke steunpunt en kenniscentrum. De activiteiten zijn een geweldige steun voor iedereen die tot het netwerk van een verslaafde behoort.

De zelfbewustzijntraining start op 10 februari 2010 in het cursuscentrum ‘De Ruimte’ en bestaat uit acht sessies die om de week op woensdagavond plaatsvinden van 19.30 tot 21.30 uur. De training staat onder professionele begeleiding van een therapeut en een yogalerares.

Bro

Recente artikelen