Kort Geding Vereniging van Gedupeerde Huisartsen dient op 20 januari 2010

Een groep van 700 huisartsen heeft een zaak voor de rechter gebracht tegen zeven zorgverzekeraars omdat deze onterecht declaraties niet zouden hebben uitgekeerd. De huisartsen, verenigd in de Vereniging van Gedupeerde Huisartsen, zegt nog ruim 100 miljoen euro te goed te hebben van de verzekeraars. Het kort geding dat de Vereniging van Gedupeerde Huisartsen heeft aangespannen tegen een aantal zorgverzekeraars dient op 20 januari in Arnhem. Dat heeft advocaat Frank Peters die de vereniging bijstaat bevestigd.

Een aantal van de huisarsten dreigt door het uitblijven van de vergoedingen in liquiditeitsproblemen te komen. Het probleem ontstond bij de invoering van het nieuwe zorgstelsel. Het nieuwe declaratiesysteem kende aanvankelijk nogal wat haken en ogen. Volgens de huisartsen werden declaraties regelmatig om administratieve redenen geweigerd. De tweede herziene declaratie werd vervolgens geweigerd, omdat de declaratietermijn was overschreden. Volgens de huisarsten is er zorg verleend, zonder dat daar een vergoeding tegenover staat.

Inzet van het kort geding is de verlengingen van de termijn voor het indienen van hersteldeclaraties. Die termijn was twee jaar en sloot afgelopen 1 januari. Voor antwoord op die vraag waarom de declaraties zijn geweigerd is toegang nodig tot de LDD-administratie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Kort Geding Vereniging van Gedupeerde Huisartsen dient op 20 januari 2010"

  1. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    In tegenstelling tot wat de Vereniging van gedupeerde huisartsen beweert, hebben zorgverzekeraars geen declaraties van huisartsen ten onrechte geweigerd, althans, dat beweert zorgkrant.nl

    Volgens zorgktant betreft het (her)declaraties voor huisartsen die gebruik maakten van de diensten van het failliete declaratie bedrijf LHV Declaratie Direct (LDD). Zorgverzekeraars hebben LDD (en de huisartsen) ruim voldoende tijd gegeven om eventuele openstaande posten tijdig te declareren. Alle ingediende nota’s zijn volgens afspraak betaald.
    Huisartsen die niet via LDD declareerden kennen deze problemen niet.

Comments are closed.

Recente artikelen