Sanofi-aventis start Service voor Organisatie van Oncologische Praktijk

Array

Sanofi-aventis introduceert  www.oncologieenpraktijk.nl,  een nieuwe service voor zorgprofessionals die in de komende jaren hun oncologische praktijk gaan aanpassen aan de nieuwe overheidseisen.  Oncologieenpraktijk.nl bestaat uit een uitgebreid online platform waar alle informatie over de opzet en uitvoering van de nieuwe oncologische praktijk is samengebracht en waar alle eisen anno 2010-2011 te vinden zijn. Daarnaast biedt sanofi-aventis themabijeenkomsten aan de zorgprofessionals in het ziekenhuis om de praktijkvoering aan te passen. Bovendien brengt het bedrijf ieder kwartaal een digitale nieuwsbrief uit over de laatste ontwikkelingen.

De komende jaren zal in de oncologische praktijk een ingrijpende verandering plaatsvinden in het DBC-systeem (Diagnose-Behandel-Combinatie). Het project DOT, DBC’s Op weg naar Transparantie, is gepland per 1 januari 2011 en houdt in dat ziekenhuizen hun administratieve systemen en praktijk zo moeten inrichten dat zij de behandeling en kosten inzichtelijk kunnen maken. Daarvoor zijn aanpassingen in ICT-systemen en medische registratie noodzakelijk. Met het ondersteuningsproject Oncologie en Praktijk wil sanofi-aventis een service verlenen, die de zorgprofessional (arts, verpleegkundige, manager, apotheker of zorgverzekeraar) in staat stelt de nieuwe overheidseisen door te voeren.

Informatie over het onderwerp wordt momenteel verspreid aangeboden. Sanofi-aventis brengt relevante informatie bij elkaar en biedt deze aan op www.oncologieenpraktijk.nl. De onderwerpen die aan bod komen zijn: organisatie van de oncologische praktijk, kwaliteitseisen, financieringsvraagstukken, onderzoek en wet- en regelgeving. Daarnaast kunnen er themabijeenkomsten worden aangevraagd, die door experts worden verzorgd, o.a. Floriaan van Bemmelen, deskundige op het gebied van project DOT en praktijkvoering. “We bieden met deze service een handreiking aan de oncologische professionals in een tijd van systeemveranderingen en toenemende marktwerking. Zo kunnen speerpunten in hun beleid en patientenzorg meer ruimte krijgen”, aldus van Bemmelen.

Dat er behoefte is aan een dergelijke ondersteuning blijkt uit recent onderzoek van de VVvA, de ledenorganisatie van artsen, over bekendheid met de nieuwe bekostigingssystemen onder 1400 artsen. Daaruit bleek dat 62% van de ondervraagde zorgprofessionals aangeeft niet zo bekend te zijn met de invoering van de nieuwe bekostigingssystematiek¹. De nieuwe integrale bekostiging en registratie moet uiteindelijk leiden tot een efficientere bekostiging en de opzet van ketenzorg in de praktijk.

Sanofi-aventis is één van de eerste farmaceutische bedrijven die dergelijke services biedt aan zorgprofessionals. Services die gericht zijn op de verbetering van de totale zorg voor patienten. Sanofi-aventis wil een partner zijn in de zorg voor (oncologische) patienten in Nederland.

Referenties:

1 www.vvva.nl; ‘Zorgprofessionals onvoldoende bekend met gevolgen integrale bekostiging’ 11 november 2009

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen