50 jarig JUBILEUM PRVMZ

Array

Lancering kennisnetwerk zoönosen
In 2010 bestaat de PRVMZ vijftig jaar. De PRVMZ is een provinciaal adviesorgaan dat gevraagd en ongevraagd
adviseert en signaleert op hoofdlijnen van de volksgezondheid en zorgbeleid aan de provincie en het veld van zorginstellingen en maatschappelijke organisaties. We vieren dit lustrum met een discussie over de
‘Gezondheidsagenda voor de Toekomst’. De PRVMZ wil de volgende thema’s voor de toekomst in Noord-Brabant agenderen:

  • Gezondheid voor iedereen
  • Duurzame zorg
  • De kracht van kwetsbaarheid
  • Ruimte voor de jeugd
  • Mens en dier

Op vrijdagmiddag 29 januari 2010 organiseren we in het Provinciehuis een conferentie om met iedereen, die geïnteresseerd is in het toekomstige beleid van de provincie Noord-Brabant te discussieren over deze thema’s. Er staan een aantal prominente inleiders op het programma, maar we willen vooral met u in gesprek over deze thema’s.Een volgende jubileumactiviteit vindt plaats op 5 maart 2010 in het Provinciehuis. Op die dag zullen de thema’s van de ‘Gezondheidagenda voor de Toekomst’ op een praktische wijze onder de aandacht worden gebracht. Vele vooruitstrevende en innovatieve praktijken en projecten uit onze provincie zullen zich op een verrassende wijze presenteren. De uitnodiging hiervoor kunt u eind januari/begin februari verwachten. Daarnaast zal het kennisnetwerk zoönosen’ worden gelanceerd. Hierin werken diverse partijen samen om tot preventief beleid te komen voor zoönosen (infectieziektes van dier op mens). Het is een initiatief van de Provinciale raad voor de volksgezondheid in Noord-Brabant (PRVMZ). De directe aanleiding voor het netwerk is de recente uitbraak van Q-koorts. Deelnemers aan het kennisnetwerk zijn onder meer de Radbouduniversiteit Nijmegen, huisartsen, dierenartsen, de GGD’s, het Jeroen Bosch-ziekenhuis en de provincie Noord- Brabant. Een van de plannen is om vanuit het kennisnetwerk bijscholing te stimuleren voor huisartsen en bedrijfsartsen op het terrein van infectieziekten.

Op 29 januari en 5 maart ontvangen alle aanwezigen het PRVMZ-jubileumboek. In het boek aandacht voor de historie van de PRVMZ en de provinciale rol op het gebied van volksgezondheid en maatschappelijke zorg. Centraal in het jubileumboek staan de thema’s van de toekomst met bijzondere bijdragen van experts op de betreffende gebieden en met voorstellen, adviezen en ideeen vanuit de PRVMZ. Als u meer wilt weten over bovenstaande activiteiten en de toekomstthema’s, neem dan alvast een kijkje op www.prvmz.nl/jubileum en ontdek meer over de Gezondheidsagenda voor de Toekomst.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen