Sportloket in Scheper Ziekenhuis

Array

Op 7 januari 2010 hebben wethouder G. Evenhuis van de gemeente Emmen, directeur M. Rutgers van het Scheper Ziekenhuis Emmen en directeur H. de Lang van SportDrenthe officieel het startsein gegeven voor een sportloket in het ziekenhuis. Doel van dit project is om de patienten uit Emmen meer te laten bewegen.

Het project wordt gefinancierd vanuit het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB). Gebleken is namelijk dat inwoners niet voldoen aan de Nederlandse Norm GezondBewegen (dagelijks 30 minuten bewegen). Emmen blijft ver achter bij de landelijke cijfers. Dit geldt vooral voor mensen met een beperking en of chronische aandoening. Zij bewegen nog veel minder dan de valide bevolking.

De gemeente Emmen heeft besloten om via het NASB de inactiviteit van mensen met een beperking en of chronische aandoening te gaan bestrijden. Daarom komt er een sportloket. In eerste instantie sturen medisch specialisten patienten die niet ofnauwelijks bewegen, door naar het sportloket. Een consulent van SportDrenthe adviseert en begeleidt de mensen vervolgens om meer te gaan bewegen en sporten. Het is de bedoeling dat na verloop van tijd ook huisartsen kunnen doorverwijzen naar het sportloket.

Bron: Gemeente Emmen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen