St. Maartenskliniek samen met ViaSana voor beste orthopedische zorg

Om meer patienten de beste orthopedische zorg te kunnen bieden, bundelen Sint Maartenskliniek en kliniek ViaSana in de toekomst hun krachten. Dat is de insteek van de intentieverklaring die op 5 januari 2010 door beide partijen ondertekend is. De komende maanden moet duidelijk worden hoe de strategische samenwerking er precies uit gaat zien. De Sint Maartenskliniek neemt een financieel belang in zelfstandig behandelcentrum ViaSana.

Beide klinieken verwachten grote voordelen van de samenwerking. Peter Hoppener, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sint Maartenskliniek: ‘ViaSana heeft de afgelopen 5 jaar een zeer goede reputatie opgebouwd in de behandeling van patienten met schouder-, rug-, knie- en heupklachten waarbij kleinschalige, persoonlijke zorg centraal staat. Aan dit succesverhaal willen we niks veranderen. Wel kunnen wij patienten, die bij de Sint Maartenskliniek vaak lang moeten wachten, beter van dienst zijn’. Johan de Bruin, algemeen directeur van ViaSana: ‘Wij beschouwen het als een geweldige kans om met een van de beste orthopedische centra van de wereld samen te kunnen werken. Met de kennis, ervaring en onderzoekstraditie van de Sint Maartenskliniek kunnen wij de kwaliteit van onze behandelingen in de toekomst verder verhogen. Wij vullen elkaar prima aan’.

Patienttevredenheid
De klinieken hebben beiden hun sporen verdiend op het gebied van orthopedische zorg. Dat blijkt ook uit de uitkomst van de CQ-index, een nationaal onderzoek onder 24.246 ziekenhuispatienten dat vorige maand bekend werd. Hierin beoordelen de patienten van ViaSana en de Sint Maartenskliniek de kwaliteit van zorg significant hoger dan het gemiddelde van de Nederlandse ziekenhuizen. ViaSana en Sint Maartenskliniek belandden in het onderzoek beiden in de top 5 van hoog scorende ziekenhuizen.

De Sint Maartenskliniek te Nijmegen en Woerden is als enige ziekenhuis in Nederland gespecialiseerd in houding en beweging. Jaarlijks behandelt de Sint Maartenskliniek 50.000 patienten. Het orthopediecentrum van de Sint Maartenskliniek behoort tot de 13 meest gerenommeerde orthopedische centra ter wereld,  verenigd in de International Society of Orthopaedic Clinics.

Kliniek ViaSana is een IMSZ (Instelling voor Medisch Specialistische Zorg) en gespecialiseerd in verzekerde orthopedische zorg. Patienten kunnen hier ‘de weg naar gezondheid’ (in het latijn: via sana) op een snelle en aangename wijze afleggen. Dankzij de kleinschalige opzet van de kliniek kunnen zij rekenen op veel persoonlijke aandacht, kwaliteit en service.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen