Minder animo verwacht voor laatste inhaalronde mexicaanse griepprik

Array

De GGD’s verwacht een veel lagere opkomst voor de laatse inhaalronde voor de Mexicaanse griepprik. De GGD’s hebben niet zoals tijdens eerdere rondes in november en december sporthallen of de evenementencomplexen afgehuurd. Injecties worden nu doorgaans gegeven bij de lokale gezondheidsdiensten zelf. De epidemie is officieel al ten einde is. Toch adviseren de GGD’s wel voor een tweede vaccinatie te gaan, omdat iemand dan beter en langer is beschermd tegen het virus. Dat de griepgolf voorbij is, betekent overigens niet dat het virus H1N1 helemaal het land uit is. De afgelopen week werden naar schatting tien tot twintig mensen ziek. Een persoon overleed aan de griep, meldde het RIVM vrijdag. In totaal kwamen sinds april – toen de griep opkwam in Nederland – 54 patienten om. De inhaalronde van de komende week is bedoeld voor mensen die in november en december door overmacht als ziekte of vakantie niet konden komen. In december viel de opkomst lager uit. Mensen hebben niet opnieuw een uitnodiging ontvangen. Het is overigens niet de bedoeling dat kinderen of volwassenen voor het eerst een injectie gaan halen, zei de woordvoerster.

De aandacht voor de Mexicaanse griep neemt steeds verder af. Vlak voor de kerst maakte het onderzoeksinstituut Nivel bekend dat de epidemie ten einde is. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) volgde kort daarna.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen