St. Elisabeth Ziekenhuis kiest voor Datawarehouse van VCD Business Intelligence

Het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg kiest voor de Datawarehouse oplossing van VCD Business Intelligence, inclusief een Service Level Agreement (SLA) voor vijf jaar. Het datawarehousevoorziet het ziekenhuis van stuurinformatie op basis van KPI’s en gebruikelijke(management)informatie. Voor de presentatie en visualisatie van gegevens en de ontsluiting van bronsystemen wordt gebruik gemaakt van SAP Business Objects (voor ETL, Rapportage, Analyse en Dashboards). Het Datawarehouse van VCD Business Intelligence maakt het mogelijk dwarsdoorsneden te maken: naast rapportages over bijvoorbeeld productiecijfers en financiele cijfers kunnen ook rapportages gemaakt worden waarin beide gebieden geïntegreerd zijn. In de nieuwe situatie wordt informatie verstrekt uit de gebieden personeel, financien, productie, patientenlogistiek en kwaliteit van zorg.

In 2008 is in het St. Elisabeth een project gestart om de managementinformatievoorziening te verbeteren. Nu gebeurt dat vanuit verschillende bronbestanden (o.a. iSOFT en Oracle EBS) en specifieke bestanden. Daardoor kan informatie alleen gefragmenteerd worden verstrekt. Het combineren van gegevens en het maken van doorsneden gebeurt handmatig. Dit is tijdrovend en risicovol. Bovendien levert het nog steeds niet de informatie die een manager of hoofd nodig heeft voor de sturing van een afdeling.

Drs. Marcel Visser, Raad van Bestuur St. Elisabeth Ziekenhuis: “We hebben behoefte aan geïntegreerde informatie. Betrouwbare en actuele informatie wordt in ziekenhuizen steeds belangrijker. Managers, hoofden en teamleiders moeten meer inzicht krijgen in het reilen en zeilen van hun afdeling of team: welke onderdelen lopen op koers en waar moet aandacht aan besteed worden. Niet alleen financieel, maar ook zorginhoudelijk”.
“We zijn er trots op het St. Elisabeth Ziekenhuis (een iSOFT ziekenhuis) aan onze steeds groeiende lijst van ziekenhuizen te kunnen toevoegen”, aldus Luc Janssen, Senior Account Manager VCD Business Intelligence. ”Het selectietraject was lang, pittig en intensief, maar uiteindelijk is in december 2009 de knoop doorgehakt en kunnen we meteen aan de slag met deze nieuwe opdracht. Het masterplan is al klaar.”

Over het St. Elisabeth Ziekenhuis

Het St. Elisabeth Ziekenhuis is een groot algemeen ziekenhuis met een verzorgingsgebied van 450.000 inwoners. Jaarlijks bezoeken 347.000 patienten de poliklinieken en worden 44.000 patienten opgenomen, waarvan 16.000 in dagbehandeling. Op de Spoedeisende Hulp melden zich circa 30.000 patienten per jaar. Er werken ongeveer 3200 personen.

Over VCD Business Intelligence

VCD Business Intelligence realiseert en onderhoudt met meer dan 55 medewerkers uiteenlopende oplossingen op het gebied van operationele en managementinformatie (datawarehouses, dashboards, scorecards, etc.). Oplossingen worden gerealiseerd met onder meer SAP BusinessObjects, Qlikview, SAS en IBM/Cognos. VCD Business Intelligence is onderdeel van de VCD IT Groep. www.vcdbi.nl.
Voor meer informatie: Luc Janssen, Senior Account Manager

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen