IVF-baby’s lopen gezondheidsrisico’s

Kinderen die via IVF op de wereld zijn gezet, lopen een hoger risico op ziektes als diabetes en obesitas. Dit blijkt uit een onderzoek van Universiteit van Philadelphia, aldus SP!TS.

Middels de techniek, waarbij eicellen buiten het lichaam worden bevrucht, zijn inmiddels al zo’n drie miljoen baby’s op de wereld gezet.

De onderzoekers hebben aangetoond dat de verhoogde kans op ziektes te maken heeft met het in- en uitschakelen van bepaalde stukjes DNA (epigenitica). Volgens hun heeft het proces ook op de langere termijn invloed op genetische patronen, en dus ook op ziektes. Bij IVF-kinderen worden bepaalde genen op een verkeerd moment geactiveerd. Het is nog niet duidelijk hoe dit gebeurt, meldt The Sunday Times.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen