Meander medisch centrum en Heijmans ondertekenenvaststellingsovereenkomst

Array

Het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum in Amersfoort wordt gebouwd door Heijmans Utiliteitsbouw en Heijmans dochteronderneming Burgers Ergon installatietechniek. Woensdag 13 januari is de vaststellingsovereenkomst getekend tussen Meander Medisch Centrum en Heijmans. De aanneemsom bedraagt 175 miljoen euro.

Een consortium van Rabobank, ING en BNG is bereid de nieuwbouw te financieren. Meander Medisch Centrum is nog met de banken in gesprek over de finale voorwaarden. Het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum aan de Maatweg vervangt de twee bestaande locaties Amersfoort Lichtenberg en Amersfoort Elisabeth. De prognose is dat medio 2010 de eerste werkzaamheden plaatsvinden. Naar verwachting zal de oplevering medio 2013 plaatsvinden.

Het nieuwe ziekenhuis
In het nieuwe ziekenhuis kan Meander Medisch Centrum haar patinten en bezoekers in een prettige en klantvriendelijke omgeving ontvangen. Patinten en bezoekers hebben op veel plekken direct uitzicht op de groene omgeving en rivier de Eem. Daarnaast is het ziekenhuis zo ontworpen dat patinten en bezoekers er eenvoudig hun weg kunnen vinden. Het bestaat uit verschillende bouwdelen, waar verpleeg- en onderzoeksafdelingen, operatiekamers, een psychiatrisch centrum en een parkeergarage zijn ondergebracht. De gebouwen worden met elkaar verbonden door een uitgebreid overkapt openbaar gebied. Het totale vloeroppervlak van het nieuwe Meander Medisch Centrum is 113.000m2 BVO (bruto vloer oppervlak), inclusief parkeerlaag onder het gebouw. Met de nieuwbouw heeft Meander Medisch Centrum nog meer mogelijkheden om haar status als deskundig topklinisch opleidingsziekenhuis verder uit te breiden.

Heijmans
Het ontwerp is gemaakt door Atelier PRO architecten uit Den Haag.Het bouwkundige deel wordt door Heijmans Utiliteitsbouw gerealiseerd. Daarnaast omvat de vaststellingsovereenkomst de opdracht voor het uitwerken van de E- en W-installaties door Heijmans dochteronderneming Burgers Ergon installatietechniek. Hiermee is dit project een duidelijk voorbeeld van de integrale aanpak die Heijmans aan zijn klanten biedt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen