GGZ inGeest en Brijder verslavingszorg slaan handen ineen

Een flink aantal mensen kampt met ernstige problemen op sociaal en maatschappelijk gebied. Ze leven op straat, komen regelmatig in contact met politie en justitie, of veroorzaken overlast. Vaak zijn psychische problemen en verslaving, of een combinatie hiervan, de oorzaak. In Haarlem start GGZ inGeest samen met Brijder Verslavingszorg een nieuw ACT+-team dat deze problemen integraal aanpakt.

ACT staat voor Assertive Community Treatment. Assertive omdat het team actief op zoek gaat naar de client en desnoods hulp opdringt. Community Treatment wil zeggen dat de hulp in nauwe samenhang met andere sociaal-maatschappelijke instellingen wordt geboden. Bij het nieuwe team in Haarlem spreken we van ACT+ vanwege de combinatie van gespecialiseerde psychiatrische hulp door GGZ inGeest én gespecialiseerde verslavingshulp door Brijder

Bron: VUmc</em>

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante artikelen

Patiëntenvereniging Freya geeft Isala Fertiliteitscentrum pluim

*Medisch Nieuws* - 16 december , 2013 - 12:09