‘Groene boekje’ herzien

Array

Mag ik medische gegevens van een patient aan het CIZ verstrekken? In welke gevallen mag ik mijn beroepsgeheim doorbreken? Hoe lang moet ik een medisch dossier bewaren? Mag een patient alle gegevens uit het medisch dossier vernietigen?

Op deze en vele andere vragen vindt u het antwoord in de ‘KNMG-Richtlijnen inzake het omgaan met medische gegevens’, beter bekend als het ‘groene boekje’. Op 1 januari 2010 is de herziene versie van het groene boekje in werking getreden. De versie uit 2003 komt hiermee te vervallen.

Het herziene groene boekje bevat specifiek voor huisartsen een aantal interessante paragrafen, onder meer over de gegevensuitwisseling met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

U kunt het ‘groene boekje’ hieronder downloaden.

KNMG-website: Omgaan met medische gegevens

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen