Q-koortspoli in Den Bosch: Overheid moet investeren in Q-koorts onderzoek

Specialisten van de Q-koortspoli in Den Bosch vinden dat de overheid veel te lang wacht met het investeren in onderzoek naar de behandeling van Q-koorts. Daardoor lopen slachtoffers van deze ziekte onnodige gezondheidsrisico’s, met alle gevolgen van dien. Dat vinden de . Al jaren probeert de poli in Den Bosch geld te krijgen voor dat onderzoek.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch startte in augustus 2009 met een zogenoemde Q-koortspolikliniek.

Een vast team internisten en microbiologen ontvangt op gezette tijden patienten die geveld zijn door de infectieziekte die vooral in de regio Oost-Brabant heerst. In voorkomende gevallen krijgen ze hulp van cardiologen of longartsen. Volgens zegslieden van het ziekenhuis is het goed om in de speciale poli alle kennis over Q-koorts bijeen te brengen. De GGD noemt het een verstandig plan om mensen daar de juiste begeleiding te bieden. Alle de nodige investering van de overheid blijven uit.

De bacterie die Q-koorts veroorzaakt, komt in grote aantallen vrij bij miskramen van geiten en schapen. Mensen raken ziek door inademing ervan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen