Cycle 4 Ribbon

Array

Op de nieuwssite van onze host Mijndomein.nl vertelt Sebastiaan Huntjens over de strijd van zijn vrouw.
Nadat bij Inge Huntjens eind oktober 2008 borstkanker werd ontdekt stortte haar wereld in. Dankzij meerdere operaties waarbij haar borst werd geamputeerd en gereconstrueerd was ze er medisch gezien bovenop, en ontstond bij haar het idee om geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Daarom vertrekt ze eind mei met twintig anderen om al fietsend de Alpe d’Huez te trotseren. ,,Het gaat haar niet alleen om het inzamelen van geld, Inge wil ook laten zien dat ze weer fit en gezond is”, vertelt haar man Sebastiaan Huntjens. Zij hebben speciaal voor deze actie een website opgezet: Cycle 4 Ribbon.

Eigen tocht
Op 31 oktober 2008 kreeg de nu 33-jarige Inge te horen dat zij aan borstkanker leed. Voor Inge, moeder van twee kleine kinderen en haar man brak een onzekere tijd aan. Na een moeilijk jaar, waar ze ‘goed’ doorheen kwam, aangezien er geen bestralingen en chemotherapie nodig waren, zocht ze een doel. ,,Ze wilde de Alpe d’Huez opfietsen. In eerste instantie wilden we met een georganiseerde tour meedoen die geld inzamelt voor de Nederlandse kankerstichting. Maar het bedrag dat je per persoon minimaal moest inleggen was zo hoog, dat we besloten een eigen tocht te organiseren. Alle opbrengsten hiervan gaan rechtstreeks naar Pink Ribbon. Dit collectebusfonds wil het aantal mensen dat borstkanker heeft verminderen, vroege diagnose bevorderen en de zorg voor patienten en hun omgeving verbeteren.”

Inmiddels zijn het niet alleen Inge en haar man die de tocht zullen afleggen. Twintig vrienden en bekenden, varierend in de leeftijd van 15 tot 56 jaar, ervaren en onervaren fietsers, hebben besloten om zich bij het echtpaar aan te sluiten. In de hoop zoveel mogelijk geld binnen te halen. ,,Zowel bedrijven als particulieren sponsoren ons inmiddels. Natuurlijk is het financieel gezien wel een verschil, maar een kind dat ook vijf euro uit zijn spaarpot haalt is net zoveel waard”, vertelt Sebastiaan.

Bewustwording
Hij benadrukt ook nog een ander aspect van deze uitdaging. ,,Natuurlijk willen we zoveel mogelijk geld inzamelen. Maar het gaat ons ook voor een groot deel om de bewustwording. Zodat mensen weten wat deze ziekte doet met vrouwen, en ook met hun omgeving. Veel mensen denken dat vrouwen die borstkanker krijgen al wat ouder zijn en geen thuiswonende kinderen meer hebben. Ze gaan er niet vanuit dat het ook vrouwen treft met een baby van tien maanden. Inge had zoiets van: ik ben jong en sta midden in het leven.”

Daar gaat het haar ook om. Ze wil laten zien dat ze nog steeds honderd procent in het leven staat, maar dat borstkanker de manier waarop je over dingen nadenkt verandert. Je geneest van kanker, maar blijft onder controle bij artsen. Daar wil je niet als patient gezien worden, maar als mens.”

Volgend jaar?
De voorbereidingen voor de tocht zijn inmiddels in volle gang. Er is ook besloten om niet meer mensen toe te laten dan het huidige aantal. ,,Het is voor ons dan niet meer te organiseren”, legt Sebastiaan uit. De teamkleding is besteld en het chalet zit vol. Maar wie weet wat er volgend jaar gaat gebeuren. Sebastiaan: ,,Ik begin het gevoel te krijgen dat dit project niet bij één keer zal blijven. Wie weet beklimmen we volgend jaar de Mont Ventoux, die is nog zwaarder en langer!”

Op de nieuwssite van onze host Mijndomein.nl vertelt Sebastiaan Huntjens over de strijd van zijn vrouw.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen