Scopen desinfectieafdeling Medisch Spectrum Twente verkrijgt predicaat “best practice”

Array

De scopen desinfectieafdeling is na een ingrijpende verbouwing op 10 december officieel geopend. Deze afdeling, welke onderdeel uitmaakt van de Centrale Sterilisatie Afdeling in Enschede, beschikt nu over doorgeefdesinfectiemachines. Schone scopen worden hiermee gescheiden van vuile scopen. Mede door deze wijze van werken en de intensieve samenwerking tussen verschillende disciplines heeft de Centrale Sterilisatie Afdeling het predicaat `best practice’ gekregen. Tevens is er in onze locatie Oldenzaal een nieuwe scopen desinfectieafdeling in gebruik genomen.

Schone en vuile scopen duidelijk gescheiden

De afdeling beschikt sinds kort over zogeheten doorgeefdesinfectiemachines. Deze wasmachines scheiden de schone van de vuile scopen. Bij deze wasmachines worden de vuile scopen in de vuile ruimte van de machine beladen en na het desinfectieproces, in de schone ruimte ontladen. Zo komen de schone scopen niet meer in dezelfde ruimte als de vuile scopen, waardoor de kans op vervuiling van een schone scoop is uitgesloten.

Nieuwe werkwijze gewaardeerd
Mede door deze wijze van werken en het op orde zijn van de protocollering heeft de Centrale Sterilisatie Afdeling van de Inspectie voor de Gezondheidszorg het predicaat `best practice’ gekregen. Dat betekent dat deze wijze van werken een voorbeeldfunctie is voor andere scopendesinfectieafdelingen binnen Nederland. Hier is de afdeling erg trots op.

Belang van goede scopendesinfectie
De patientveiligheid staat voorop. Door deze optimale situatie binnen de scopendesinfectieafdeling is dit met de komst van o.a. de nieuwe desinfectiemachines sterk verbeterd.

Bron: MST

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen